mari ikuti blog ini....

Monday, November 15, 2010

seperti dia....

contoh terbaik untuk entry sebelum ini. i pun tak tahu siapa wanita ini.

SYUKUR!!!!!

Entry ini sekadar suke2.. jgn nak pikir lebih2...

Cuba bayangkan diri anda jika anda dilahirkan dengan jantina berlawanan dengan jantina sekarang. Errrrmmm.. bukan i berangan nak jadi akak2 ye. I bersyukur dengan diri i sekarang. Malah untuk setakat yang ada ini i bangga menjadi diri sendiri.

Ok, kalaulah i dilahirkan sebagai seorang ppuan. Pertama pastinya i ada p**i. eeeeuuwwww...ape tuh.... i tak nak bercakap pasal yang lain Cuma nak cakap pasal fesyen if i ni seorang wanita.

Pertama i rasa sah2 la tudung i hanya ada sehelai sahaja. (pelbagai guna, untuk raya dan ada majlis agama) Rambut i tak kan rebonding sebb dah memang lurus. Rambut panjang lite2. tak la seperti puntianak. Rambut lepas kan sahaja. Tapi kemas.

Dalam almari baju i rasa sumenya skirt pendek n baju saiz s sahaja. Baju kurung pun maybe ada 24 pasang sebab 24 tahun i hidup (tempah baju kurung untuk raya sahaja). Baju kurung pulak sume biasa2 je. I tak suke sangat nak fesyen2. sama seperti baju melayu. Seluar? Jubah? Baju labuh? I tak kan simpan. Sori.....

Heel2 adalah perkara paling i suke. Seperti jugak i suka simpan koleksi kasut. Pelbagai jenis dan rupa heels... kalau kuar kerja or jalan2 sekali pun skirt dan heels.. cantik tak?? Handbag maybe tak banyak la. Sebb i suke pada satu beg je.

Aksesori jugak tak banyak. Cukup la i ada bende basic seperti rantai dan gelang. Not to much ok. I tak suke serabut2. rimas. Make-up?? I dont think so. Memang la ppuan kene make-up, tapi tak la mampan. Lipstick dan bedak asas sahaja. Sedikit warna pada mata. Cukup!!!!

Boifren??? Big NO!!!!

Yang pasti i akan jadi wanita yang ada class i sendiri. sofistikated. Tapi i jenis yang simple la... i sangat suke ppuan pakai skirt je.. HOT!!!! Ditambah lagi dengan figura i yang tinggi. tapi badan nak kurus skit la...sah2 kaki i nampak cantik....

Skirt pendek dan juga heels.... HOT!!!!!

Tapi sume tuh i tak kan berlaku lah kan...

*jalan2 pakai skirt dengan nina dan amanda. Pasti kami HOT!!!!!