mari ikuti blog ini....

Wednesday, November 25, 2009

STOP!!!!

sekali lagi saya beremosi... ni la akibatnye dok sorg2... selalu je memikirkan smthng yg bukan2... tp ape yg saya fikirkan adalh utk kebaikan saya jugak... sbb ble saya berfikir, saya akan muhasabah diri dan menilai semula segala perbuatan dan tindakan saya... adakah selama ini saya benar2 menjalani satu kehidupan atau sekadar hidup dalam kehidupan...

skrang ini, ada satu persoalan yg mungkin utk saya tahu jwban nye...

"should i wait or should i move on?"

persoalan yang sgt mudah tp sbnrye kalu saya tak tahu jwban nye saya akan terus gembira dan sekadar hidup dalam kehidupan... actually persoalan itu hanyelah berkaitan dgn saya dan hanya saya seorang... tidak melibatkan mane2 pihak lain coz i do understand that that person dont even heve the same feeling as me... n i dont think so that person care bout how i feel n who i am...

dalam entry lps saya ckp saya patut menghargai ape yg ade... tp saya ni manusia kot n kadang2 saya sgt mementingkan diri sendiri n saya perlu rasa utk dihargai... gitewww!!!!

kadang2 saya rasa saya dh tak nak membuang masa, tp sbnrnye saya sgt menghargai masa yang ada sbb saya perlu masa dan ketika itu...

---saya sndr pening jap ape yg saya bebel ini... sekali lagi, ini adalh simptom org tinggal sorg yg gile dan umah x de astro---

saya sgt malas utk membebel ketika ini... saya hanya harap tdo nnti saya mendapat ilham utk jwb persoalan di atas...

ok, cerita lain plak.. ttp cerita sedeh... ptg td adik saya call, die tanye raya haji ini semua balik ke?? awalnye saya igtkan die juga akan balik.. so saya cakap la, "yup semua balik"... dgn nada seronok sbb dapat brkumpul... tp sbnrnye adik saya tak dapat balik utk hari raya qurban ni... dan ade nada sedeh di hujung suara nye... saya sgt menyesal sbb terlampau gembira... saya patut jawab tak tahu je... mesti adik saya sedeh tak dapat balik raya ni tambahan pula semua adik-beradik akan blk raya ni... insya ALLAH... (kak ngah maybe tak balik, sedeh gak la..tp kak ngah dekat je..nnti adie zassss ke melaka erk)... seriusly saya kesal dgn kata2 saya... saya doakan adik saya gembira raya nnti even jauh dari keluarga...

ape2 pun saya sentiasa mendoakan kebahagian utk semua org.. saya harap semua org akan bergembira menjalani dan menikmati kehidupan...

hidup dan gembira

hidup dalam kehidupan dan menikmati kegembiraan




2 comments:

  1. i think u shud move on...
    u shud value urself instead of waiting 4 some1 to value u..

    ReplyDelete
  2. ssh la....bkn sng....huhuhu..ntah la...

    ReplyDelete