mari ikuti blog ini....

Monday, May 24, 2010

pillow talk...

memulakan hari isnin pada minggu baru. minggu ini adalah minggu terakhir dalam bulan mei. pantas masa berlalu meninggalkan kite semua. dan saya masih di sini menjalani kehidupan seperti biasa. alhamdulillah..... ALLAH masih berikan nyawa. DIA masih letak kan saya di keliling orang yang saya sayang.

sempat semalam ber'pillow-talk' bersama housemate tersayang. dari bilik ke bilik. pillow talk terakhir adalah di bilik 7-4-1-4 (bilik ku)...

bila ada sesi pillow talk ini banyak perkara yang dikongsi bersama. beberapa perkara yang menarik perhatian saya....

bahagia
adakah kini kita bahagia? walau pun hidup single mingle. ALLAH telah buat jalan yang cantik untuk kita. walau pun jalan itu berlopak2, namum ada sebabnya. mungkin akibat perkara yang pernah kita lakukan maka masa depan kita tidak begitu sempurna.

ALLAH berikan kita mereka2 yang ada disekeliling. untuk kita belajar dan memahami orang lain. jangan la nk menghina orang lain (tak baik tau...). ALLAH kurang kan kita pada satu bahagian tapi lebihkan pada bahagian lain.

setiap apa yang berlaku itu pun, ALLAH surub kita belajar kenapa ia berlaku? mungkin ia jalan terbaik untuk kita. "kalu hanya ada pada hati orang yang tidak bersyukur" - papadom. justeru kita kena la belajar untuk memahami setiap kejadian. jangan nak salahkan perbuatan orang lain. sebaliknya cermin dahulu apa yang telah kita buat.

saya bersyukur dengan jalan ini. buat ketika ini, saya gembira dengan apa yang saya miliki. semoga DIA tetapkan hati saya untuk terus bersyukur dengan nikmatNYA. semoga ini jalan terbaik buat saya. saya juga mohon agar jalan dihadpan sana lurus dan elok tidak berlopak dan berliku. amin.

errrrmmm..tulah rumusan yang boleh saya buat untuk sesi pillow talk semalam...atau mungkin apa yang saya rasa selepas pillow talk berlaku.

terima kasih kepada mereka yang masih sayang saya.... (sape yg sayang saya??)... MAK, KAKAK2, ABANG2.... saya tahu mereka sayang saya... PASTI... KAWAN2, saya butuh kasih sayang kalian... ber4 yang saya cinta, housemate yang saya sayang...n of course u. i sayang u selalu....thanks kalian......

1 comment:

  1. saya sayang hosemate saya..tu sebab saya akan tanya kalao ada kereta hosemate saya tak de kat luar..hehehe

    ReplyDelete